Real jaagt op Rodriguez: 'Los Galacticos' versie 2.0?

Real jaagt op Rodriguez: 'Los Galacticos' versie 2.0?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

James Rodriguez zou een persoonlijk akkoord hebben met Real Madrid. De 23-jarige Colombiaan zou het nieuwste lid van de Koninklijke worden. Voorzitter Florentino Pérez lijkt dus druk bezig zijn nieuwste team 'Galacticos' te construeren. Met meer succes deze keer?

Door Johan Walckiers

Pérez was van 2000 tot 2006 al eens voorzitter van Real Madrid en in 2009 werd hij weer verkozen. Een ambtstermijn die vorig jaar met nog eens vier seizoenen verlengd werd. Zijn eerste machtsuitoefening bij Real kan iedereen zich waarschijnlijk nog wel herinneren. De flamboyante preses smeet toen het geld uit deuren en ramen om toch maar het beste team ter wereld samen te stellen. Elk jaar haalde hij één ster binnen:  Luis Figo (2000), Zinedine Zidane (2001), Ronaldo (2002), David Beckham (2003), Michael Owen (2004) en Robinho (2005). Eén keer leverde dat de Champions League-titel op: in het seizoen 2001/2002.

Modric en Rodriguez: twee beste nummers 10 ter wereld?

Met Beckham, Owen en Robinho sloeg hij toen de bal mis. Maar nu heeft Pérez zich een nieuw doel gesteld blijkbaar: de indrukwekkendste voorlinie uit de geschiedenis van het voetbal samenstellen. Met Ronaldo heeft hij al een superster. Di Maria en Bale zijn goed op weg en Benzema is een heel productieve diepe spits. En met Modric heeft hij een schitterende nummer 10.

Maar waar past Rodriguez dan in het plaatje? De rijzende ster en uitblinker op het WK gaat om en bij de 90 miljoen euro kosten (baar geld en overdracht van spelers aan Monaco). Een man dus die zeker zijn plaatsje in de ploeg krijg. Carlo Ancelotti zal zich enkel in de handen wrijven bij zoveel luxe en er wel een oplossing voor vinden. Al zou het wel ten koste van Modric kunnen uitdraaien. Maar goed, bij de eerste 'Los Galacticos' moesten de sterren toen ook de schijnwerpers delen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties