Allegri in, Pirlo out?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Allegri in, Pirlo out?
Foto: © Photonews

Massimiliano Allegri is de nieuwe oefenmeester van Juventus. De veldheer kan van één zaak zeker zijn in Turijn: kritiek. Niemand raakt aan godenkind Andrea Pirlo. Gooit Juventus de eigen ruiten in?

Door Cédric De Volder

Juventus reed de voorbije seizoenen een perfect parcours met Antonio Conte. De Oude Dame pakte - onder impuls van een nog steeds geniale Andrea Pirlo - namelijk drie opeenvolgende scudetto's. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen Conte eergisteren zijn afscheid aankondigde. Maar de man heeft een droom: La Squadra Azzurra.

Juventus bleef echter niet lang bij de pakken zitten en stelde ondertussen Massimiliano Allegri - tot januari nog coach bij AC Milan - voor als nieuwe veldheer. En net daar wringt het schoentje. Het was namelijk de 46-jarige Italiaan die enkele jaren geleden Pirlo opzij schoof in de modestad. Gevolg? Een geprikkelde Pirlo zette de Serie A in vuur en vlam met zijn talent.

Wie haalt Pirlo op?

Gooit Juventus met de komst van Allegri nu de eigen ruiten in? Pirlo blies afgelopen mei dan wel 35 kaarsjes uit, maar mag nog steeds tot het beperkte kransje 'wereldvoetballers' worden gerekend. In Italië liggen Internazionale - al lijkt dat onmogelijk met het rood-zwarte verleden van de speler - en AS Roma alvast op vinkenslag. Of rookt Pirlo de vredespijp met Allegri om nog een laatste keer helemaal te knallen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties