Reactie Van Langendonck recht rug na Beerschot-debacle: "Westerlo gaf me kans en die heb ik vol gegrepen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Van Langendonck recht rug na Beerschot-debacle: "Westerlo gaf me kans en die heb ik vol gegrepen"
Foto: © Photonews

Koen Van Langendonck heeft een groot aandeel in de zes op zes van KVC Westerlo. De doelman hield tegen Sporting Lokeren de nul en was ook op Mambourg goed voor enkele cruciale reddingen. Al blijft de 24-jarige Limburger met de voetjes op de grond.

Cédric De Volder in Charleroi

Koen, ik val meteen met de deur in huis. Wat dacht je na een dik halfuur voetballen?

"Dat het nog moeilijker zal worden dan aanvankelijk gedacht, hé. (lacht) Ik had me aan een Charleroi verwacht dat aan honderd kilometer per uur aan de wedstrijd zou beginnen. Die jongens hadden iets goed te maken na de kritiek van de voorbije dagen. Maar niemand had gedacht dat we meteen 2-0 in het krijt zouden staan. Gelukkig scoorden we voor de rust de aansluitingstreffer."

Jullie hadden alvast iets om over te praten tijdens de rust. Wat gaf de coach jullie nog mee als richtlijn?

"Het is belangrijk om die eerste helft dan te vergeten en opnieuw te beginnen. We waren echt aan het knoeien voor de rust, hoor. (lacht) Maar wat gebeurd is, daar kan je niets meer aan veranderen. En dan valt die 2-2, hé. Westerlo heeft dit allemaal heel volwassen opgelost."

Al werd het toch ook enkele keren warm voor je doel. Je had goede reddingen in huis op pogingen van onder meer Giuseppe Rossini en Francis N'Ganga. 

"Daarvoor sta ik tussen die palen, hé. Ik vind dat we al bij al weinig kansen hebben weggeven. Voor mij is het natuurlijk extra leuk om na enkele reddingen de drie punten te kunnen meenemen. Dat geeft vertrouwen naar de komende weken toe."

Voelt zo'n prestatie ook een beetje als een revanche? Na je passage bij wijlen Beerschot AC was je quasi afgeschreven op het hoogste niveau.

"Ik kan niets meer veranderen aan dat verleden, hé. Er zijn toen inderdaad dingen gezegd, maar dat zijn momentopnamen. Het belangrijkste is dat ik mijn kop niet heb laten hangen. Westerlo gaf me vorig seizoen een kans en die heb ik met twee handen gegrepen. En ik wil iedere dag werken om mijn plaats te houden."

Ondertussen prijken jullie daar mooi bovenaan met zes op zes. Op naar de negen bij Waasland-Beveren?

"Alles is mogelijk, hé. Al zal het opnieuw op verplaatsing zijn buitenshuis. Het is opnieuw een nieuwe wedstrijd. Al hebben we vandaag wel geleerd dat we er vanaf het eerste fluitsignaal zullen moeten staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties