Tijd voor hervorming? "Sluit de transfermarkt toch gewoon op 31 juli"

Tijd voor hervorming? "Sluit de transfermarkt toch gewoon op 31 juli"
Foto: © Photonews

Het zijn tegenwoordig weer drukke dagen voor zaakwaarnemers en managers, die van hier naar ginder trekken om hun spelers aan een nieuwe club te helpen. Dat de transfermarkt bij ons open is tot 31 augustus begrijpt Herman Wijnants, voorzitter van KVC Westerlo, niet helemaal.

Door Timothy Collard

Wijnants pleit dan ook voor een hervorming van het hele transfergebeuren. Volgens hem moet de transfermarkt veel en veel vroeger de deuren sluiten in ons land. “Je mag tot eind augustus spelers aanwerven en verkopen. Er zijn dan al vijf matchen gespeeld, maar toch kan je je nog versterken als je plots doorhebt dat je iets mist.”

“Ik vind dat eigenlijk niet kunnen", gaat de voorzitter van de Kemphanen verder. "Op 31 juli zou de transfermarkt zijn deuren gewoon moeten sluiten. Maar ja, ik ben geen baas van de Pro League, hé."

Huiswerk af bij Westel

Westerlo heeft zijn huiswerk bovendien af en onderneemt wellicht geen actie meer op transfergebied. Deze week strikte de promovendus met Christian Dorda nog een linksachter, maar dat zou meteen ook de laatste zomeraanwinst moeten worden.

“We kennen nu wel wat tegenslag met het uitvallen van Cools. Hij kwam slecht neer op zijn rug en is mogelijk zes of zeven weken buiten strijd. Ik weet ook niet of Sno meteen speelklaar zal zijn. Hij ging vandaag nog onder de scanner.”

“Positief is wel dat we nu Schouterden en Lecomte recupereren, twee jongens die het in zich hebben om een sterkhouder te zijn. In principe komt er dus niets meer bij. Maar zeg nooit ‘nooit’, hé. Je weet hoe dat gaat eind augustus”, knipoogt Wijnants.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties