Analyse: Club favoriet tegen Zwitsers

Jens Jacobs
| 11 reacties
Analyse: Club favoriet tegen Zwitsers
Foto: © SC

De weg naar de Europa League gaat voor Club langs Zwitserland. Met Grasshoppers werd een haalbare tegenstander geloot die niet bepaald in supervorm verkeert.

De recente resultaten

Vorig seizoen werd Grasshoppers knap tweede achter het ongenaakbare Basel, daarmee kwalificeerde het zich voor de voorrondes van de Champions League. Het Franse Lille was in twee wedstrijden te sterk en veroordeelde de Zwitsers tot de voorrondes van de Europa League.

Na 3 speeldagen in de Zwitserse Super League staat Grasshoppers gedeeld laatste met amper 1 puntje. Echt blaken van vorm kan je dat niet noemen, dan kan Club veel mooiere cijfers voorleggen in de toch iets sterkere Jupiler Pro League.

Het team

Niet veel bekende namen in de selectie van Grasshoppers. Ben Khalifa klinkt misschien iets bekender in de oren bij de echte voetbalkenner. De jonge Zwitser werd destijds een grote toekomst voorspeld en verhuisde naar Wolfsburg, al is hij nu al weer terug. Hem hoeft Brugge alvast niet te vrezen, hij scheurde in maart zijn kruisbanden en is nog out tot eind september.

Alexander Merkel werd gehuurd van Udinese en moet voor creativiteit zorgen. Centraal op het middenveld zijn Salatic en Abrashi een betrouwbaar duo. Oppassen ook voor de snelheid van de Fransman Ngamukol, al is Munas Dabbur de enige in de selectie die dit seizoen al tot scoren kwam.

De kansen

Grasshoppers is geen grote naam in Europa en ook in Zwitserland verkeert het al geruime tijd in de schaduw van Basel, YB Bern en FC Zürich. Hun laatste titel dateert immers al van in 2003, het seizoen daarop was ook hun laatste optreden in de Champions League.

De laatste keer dat Grasshoppers de poulefase van een Europees toernooi kon bereiken dateert al van in 2010. Op papier wijst alles dus op een kwalificatie van Club. Als zij hun niveau halen lijkt alleen onderschatting of pech de Bruggelingen uit de groepsfase te kunnen houden.

(JJ)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties