Diederik Geypen
| 2 reacties

In de Franse Ligue 1 stond zaterdagavond het gros van de matchen van speeldag 1 op het menu. Bastia maakte er tegen Marseille meteen een opwindend kijkstuk van met zes goals. Divock Origi kon de netten voor Lille dan weer niet doen trillen.

Bastia - Marseille 3 - 3

In dit duel keken we vooral uit naar de Belgen Guillaume Gillet en Michy Batshuayi. De ex-aanvoerder van Anderlecht startte wel, de topscorer van de Rouches moest toekijken vanop de bank. Beide ploegen waren meteen wakker. Maboulou zette de Corsicanen na 7 minuten 1-0 voor. De reactie van L'OM kwam nagenoeg meteen. Eerst met een staalharde kopbal van Gignac, nadien besloot Romaric de uitploeg een handje toe te steken met een owngoal.

Na rust kregen we opnieuw drie doelpunten te zien. De scheids kende beide partijen een penalty toe en Maboulou kon met zijn tweede van de avond de thuisploeg op gelijke hoogte brengen. Batshuayi mocht nog een tiental minuten opdraven, maar aan de score kon de aanvaller niets meer veranderen.

Lille - Metz 0 - 0

De Noord-Fransen hebben hun start iet of wat gemist. Le LOSC, waar Origi een basisplek verwierf, kon de verzetsmuur van Metz niet doorbreken. De Rode Duivel speelde in totaal 78 minuten mee.