Heeft Enrique plan met Vermaelen? Concurrentiestrijd met Jordi Alba?

Heeft Enrique plan met Vermaelen? Concurrentiestrijd met Jordi Alba?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen verricht momenteel zijn medische testen in Barcelona en tekent vanavond zijn contract bij de Catalaanse club. Daar twijfelt niemand meer aan. Maar wat heeft een bankzitter van Arsenal nu te zoeken bij de meest gerenommeerde club ter wereld?

De azijnpissers hebben zich ondertussen al massaal gegroepeerd aan het toilet der sarcasme. Jordi Alba en Javier Mascherano zijn immers certitudes bij de wereldploeg uit Catalonië, zo menen de velen die zich bij de pessimisten geschaard hebben. En een 28-jarige speler die bij Arsenal Koscielny en Mertesacker niet uit de ploeg kreeg? Wat kan die tegen dat vermaard duo beginnen?

Maar is dat ook zo? Onder Luis Enrique zou er immers wel eens een nieuwe wind kunnen waaien bij Barcelona. Vooral over Alba zijn er wel eens twijfels binnen de rangen van de Blaugrana. Alba is zonder twijfel de betere voetballer van de twee, maar deze zomer besteedde Luis Enrique veel tijd aan het analyseren van zijn ploeg. Op de linksachter heeft hij met Alba een heel aanvallend ingestelde speler, maar ook eentje die zijn positiespel dikwijls eens vergeet.

Gezond blijven en fysiek klaar zijn

Enrique wil terug aanknopen met de successen en beseft ook dat zoiets niet kan met een ploeg vol jongens die naar voor willen. Je kan immers Neymar niet gaan vragen om de positie van Alba te gaan innemen als die weer eens een rush inzet. Met Vermaelen heeft hij dat probleem niet. Vermaelen zou dus wel eens op de linksback kunnen belanden. Een in de Premier League gelouterde verdediger heeft immers de kwaliteiten om zich daar te handhaven. En ook de mentaliteit waar Enrique als speler om bekend was: vechtlust en gedrevenheid.

En meteen heeft Enrique ook een alternatief voor als er iets met Mascherano gebeurt. Nee, volgens ons heeft Vermaelen kansen genoeg om bij Barcelona aan de bak te komen. Hij moet er gewoon voor zorgen dat hij eens maanden aan een stuk gezond kan blijven en zijn fysieke paraatheid op punt kan zetten. Want als het plan is om hem ook linksback te gebruiken, zal hij toch wat mogen afdraven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties