Kompany: "Voor velen was het beter geweest als we kansloos onderuit gingen"

Kompany: "Voor velen was het beter geweest als we kansloos onderuit gingen"
Foto: © Photonews

Vincent Kompany sprak deze week met Het Nieuwsblad. De verdediger keerde daarbij nog eens terug op het afgelopen WK. En hij kijkt er best tevreden op terug: "Misschien had het veel slechter of veel beter kunnen zijn."

De Rode Duivels sneuvelden in de kwartfinales. Bij de laatste acht dus. "Het resultaat had veel slechter of veel beter kunnen zijn", zegt hij in de krant. "Maar als je het omschrijft als top acht van de wereld, denk ik wel dat we iets heel speciaals verwezenlijkt hebben. Een stadium dat in het verleden zelden of nooit bereikt werd door de nationale ploeg op een groot toernooi, de generatie 86 die in Mexico de halve finales bereikte even buiten beschouwing gelaten. Daar mogen we dus best wel fier op zijn."

Toch kwam er kritiek dat de wedstrijd tegen Argentinië veel beter had gekund. "Ik denk dat de teleurstelling van velen vooral te wijten is aan het feit dat ze onze uitschakeling niet verdiend vonden. Het is niet zo dat we er door Argentinië werden uitgesjot, hé. Het verschil in die match was echt heel klein. Misschien was het wel beter geweest dat we kansloos onderuit gingen. Voor velen had dat het misschien makkelijker gemaakt om de nederlaag goed en snel te verteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties