Fotoreportage: De Rode Duivels zijn klaar voor #BELAUS, maar hoe is de sfeer in Luik?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Fotoreportage: De Rode Duivels zijn klaar voor #BELAUS, maar hoe is de sfeer in Luik?
Foto: © SC

België trapt vanavond de EK-kwalificatiecampagne af met een oefenpot tegen Australië. Aan alles is te merken dat het om een opwarmertje gaat: de fans zijn dan wel aanwezig in Luik, maar nog niet in vol ornaat.

Cédric De Volder in Luik

Na een meer dan geslaagd WK - de Rode Duivels werden pas in de kwartfinale naar huis gestuurd door Argentinië - zou je denken dat de hype alleen groter is geworden, maar die stelling is nogal overdreven. Is het de locatie? Is het de weekdag? Eén ding is alvast zeker: het Stade Maurice Dufrasne van Standard de Liège liep vandaag niet vol voor de partij van België tegen Australië.

Nochtans kregen de fans vandaag voor het eerst de kans om het nieuwe Adidas-shirt aan te schaffen. "De verkoop loopt momenteel niet echt vlot", bekent een medewerkster van de mobiele fanshop ons. "Hoe dat komt? Er is de voorbije weken nogal veel te doen geweest om de shirts, hé. (lacht) Bovendien denk ik dat de mensen nog moeten wennen aan de nieuwe look."

Ondertussen liepen we een groepje jonge dames uit Antwerpen tegen het lijf. "Ik ben helemaal naar Luik gereden om Driesje (Mertens, nvdr.) aan te moedigen", vertelt eentje van hen. "Ik verwacht dan ook niets minder dan een overwinning en een knalprestatie van Mertens. Hopelijk kan hij zelfs een doelpuntje scoren."

Het is vanavond natuurlijk afwachten hoe Steven Defour wordt onthaald door het Luikse publiek. "Ik denk dat het allemaal wel zal meevallen", vertelt een groepje Standard-fans ons. "Iedereen is hier om de Rode Duivels aan te moedigen, hé. Al kan je enkele onnozelaars niet tegenhouden natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties