Jørgensen voorgesteld: "Geen Einstein zijn om te zien wat met mij ging gebeuren"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 25 reacties
Jørgensen voorgesteld: "Geen Einstein zijn om te zien wat met mij ging gebeuren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jesper Jørgensen verhuisde in de laatste uren van de transferperiode nog van Club Brugge naar Zulte Waregem. De Deense middenvelder hoopt er onder Francky Dury, een oude bekende uit zijn Gent-periode, meer aan spelen toe te komen.

Aernout Van Lindt in Waregem

De 30-jarige Jørgensen ging in een goede verstandhouding weg op Jan Breydel. "Ik wist al een tijdje dat er iets speelde met een nieuwe club, maar moest lang wachten eer er een doorbraak kwam. Toch wilde ik mij voor het bestuur, coach Michel Preud'homme en de fans tot de laatste dag blijven inzetten. Mijn goal betekende het ideale afscheid."

De inmiddels gewezen Bruggeling voelde dat zijn tijd bij blauw-zwart gekomen was. "Je moet geen Albert Einstein zijn om te zien wat er met je te gebeuren staat als er drie spelers voor jouw positie worden binnengehaald", besefte Jørgensen. "Bovendien paste het systeem met twee zessen (Simons en Menegazzo, nvdr.) en een nummer 10 minder bij mijn mogelijkheden. Ik speel liever op de 8."

Het systeem van Club paste minder bij mij

Dat hoopt Jørgensen bij Essevee te kunnen doen, waar hij herenigd wordt met Francky Dury. "De formatie die Zulte Waregem hanteert moet mij liggen. Ik werkte bij AA Gent nog samen met de coach, hij kent dus perfect mijn mogelijkheden. Dat beschouw ik als een enorme troef."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties