5 landgenoten in de Europese kijker

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
5 landgenoten in de Europese kijker
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het aantal landgenoten in het buitenland bereikte na de zomermercato een nooit gezien hoogtepunt. Nu alle Europese competities op toerental komen, licht onze redactie voortaan elke maandag vijf opmerkelijke Belgen uit.

Divock Origi

De aanvaller van Lille loodste in zijn eentje de Noord-Fransen naar de leiding in de Ligue 1. Met een goal, zijn tweede van het seizoen, en een assist toonde Origi zich van goudwaarde. In L'Equipe kreeg de Rode Duivel ondanks zijn glansprestatie geen vermelding in het elftal van de week. Bij ons is hij deze korte vermelding meer dan waard.

Guillaume Gillet

We blijven nog even in Frankrijk kamperen. Iets dieper in de rangschikking bezorgde Guillaume Gillet Bastia een gelijkspel tegen Lens. Nadat Pablo Chavarria (ex-KV Kortrijk) de score opende, wist de gewezen middenvelder van RSC Anderlecht zijn eerste doelpunt voor de Corsicanen te noteren.

Romelu Lukaku

Kevin Mirallas kon zijn eerste van het seizoen enkele weken geleden al binnen te prikken. Dit weekend ging ook voor Romelu Lukaku de kop er eindelijk af en hoe: Big Rom krulde het leer - met zijn nochtans mindere rechter - fraai tegen de touwen.

Jason Denayer

De negentienjarige verdediger is goed op dreef bij Celtic. Denayer scoorde tegen Aberdeen (2-1) al zijn tweede goal voor de Schotten. Meteen een grote binnenkomer voor de huurling van Man City. The Celts bekleden momenteel de vierde stek na een 10 op 18.

Radja Nainggolan

AS Roma is vlekkeloos uit de startblokken geschoten, of beter: Radja Nainggolan. De middenvelder was op de openingsspeeldag al goed voor een goal en een assist tegen Fiorentina. Op bezoek bij Empoli toonde de Antwerpenaar zich weer van cruciaal belang. Zijn doelpoging belandde via de paal en de vijandelijke goalie in doel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties