Vandenbussche krijgt zijn kans in de Beker

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Vandenbussche krijgt zijn kans in de Beker
Foto: © Photonews

AA Gent-doelman Brian Vandenbussche maakt meer dan waarschijnlijk zijn debuut in de bekerwedstrijd op bezoek bij UR Namen. Dat liet coach Hein Vanhaezebrouck doorschemeren op de persbabbel voor de match.

Sander De Graeve in Gent

De Gentse oefenmeester kampt immers met een pak geblesseerden én heeft een grote kern. "De match komt er snel aan en voor sommigen wordt het moeilijk om op tijd fit te geraken. We hebben een kern die vrij breed is, dus we mogen ons zeker aan een aantal wijzigingen verwachten in vergelijking met de match tegen Oostende."

De jongens die nu minder aan de bak komen, krijgen dus hun kans. "We hebben 29 profspelers die hun waarde al bewezen hebben. Er zijn er een paar out en een paar net terug, maar voor het overige zijn er veel die in de ploeg zouden kunnen staan. Zij die hun kans krijgen, moeten bewijzen dat we ook in de komende wedstrijden op hen kunnen rekenen. Ze mogen laten zien wat ze in hun mars hebben."

Brian is er klaar voor

Ook tweede doelman Brian Vandenbussche kan zijn debuut maken. "Dat is een optie, ik heb dat al ieder jaar gedaan. Ik ben wel teruggekeerd van het feit dat de reservekeeper alle matchen in de Beker speelt. Voor we dat beslissen, moeten we naar zijn niveau in de eerdere matchen kijken. Hij is er klaar voor, daar ben ik vast van overtuigd."

Het wordt alvast een erg lastige klus voor Vandenbussche om de stek van Matz Sels in de competitie te bedreigen. Sels begon erg sterk aan het seizoen en is een pak jonger dan zijn concurrent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties