Capital One Cup: Toppers laten zich niet verrassen

Caroline Tonnelier

Net als in België stond ook in Engeland bekervoetbal op het programma. In het kader van de Capital One Cup kwamen onder meer Chelsea, Man City en Tottenham in actie. Zij lieten zich niet verrassen.

Verschillende Belgen kregen vandaag rust. Zo mocht Petr Cech nog eens onder de lat plaatsnemen bij Chelsea en startte Hazard op de bank. De dribbelkont zou wel nog invallen in het slotkwartier, maar op dat moment stond de 2-1 eindstand tegen Bolton Wanderers al op het bord. Zouma en Oscar scoorden voor de thuisploeg.

Bij Manchester City keek Vincent Kompany toe vanuit de dug-out. Hij zag zijn ploegmakkers bijzonder makkelijk afstand nemen van Sheffield Wednesday. Lampard en Dzeko scoorden elk twee van de zeven doelpunten voor de landskampioen. Boyata kreeg wel nog eens wat speelminuten.

Bij Tottenham Hotspurs was Jan Vertonghen de enige Belg die in actie kwam. Tegen Nottingham Forest, dat aan de leiding staat in The Championship, kwamen The Spurs wel nog op achterstand. In de laatste twintig minuten zetten ze de scheve situatie nog recht met doelpunten van Mason, Soldado en Kane.