FIFA pakt investeringsmaatschappijen aan

FIFA pakt investeringsmaatschappijen aan
Foto: © SC

Op het Uitvoerend Comité van de FIFA ging het niet alleen over corruptiezaken. De wereldvoetbalbond wil ook investeerders die deels eigenaar zijn van spelers verbieden. Het zou de transfermarkt duchtig door elkaar kunnen schudden.

FIFA wil het zogenaamde TPO verbieden. Dat staat voor Third Party Ownership, waarbij de speler niet enkel eigendom is van de club, maar ook van een derde partij. In Engeland is dat al langer verboden. Willen clubs een speler aankopen die deels eigendom is van een bedrijf of makelaar, moeten die eerst de derde partij uitkopen.

Bij de transfer van Mangala naar Manchester City was dat het geval en eerder had West Ham om die reden problemen met het aantrekken van Javier Mascherano en Carlos Tevez. Bij een eventuele transfermogelijkheid zou West Ham er niets tegenin kunnen brengen. Dat stond zo in het contract opgesteld door de investeringsmaatschappij. West Ham kreeg er een boete van om en bij de 6 miljoen euro voor.

Het zal wel nog even duren eer het ingevoerd wordt. Sepp Blatter gaf al aan dat zo'n grondige wijzigingen niet van vandaag op morgen doorgevoerd kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties