Suarez rekent af met Zulte Waregem

Suarez rekent af met Zulte Waregem
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Matias Suarez is klaar voor Dortmund. Als we tenminste mogen afgaan op de wedstrijd tegen Zulte Waregem. 'El Magico' was in een uur tijd goed voor een goal, een assist en flitsen van zijn 'oude' zelve. Essevee speelde niet echt slecht, maar toonde weer een gebrek aan efficiëntie.

Johan Walckiers in Waregem

Zulte Waregem begon verschroeiend aan het duel tegen Anderlecht. Trajkovski had na twintig minuten al twee keer serieuze waarschuwingen gegeven. Heylen en Colin zagen sterretjes tegen de Macedoniër die van alle kanten kwam opduiken. Eerst legde hij na een knappe dribbel niet goed genoeg terug tot bij Sylla en de tweede keer trof hij na een eveneens mooie slingerbeweging zelf de paal.

Suarez met de fluwelen toets, Plet met de wals

Anderlecht kon daar niet veel tegenover stellen en onderging vooral het spel. Mitrovic had weer één van die dagen dat er niet veel lukte, maar hij had pech toen een verdediger van Zulte nog net zijn teen tussen een voorzet van Conte kon steken. De Guineeër had net daarvoor persoonlijk heel de defensie opgerold. Anderlecht leek het weer moeilijk te gaan krijgen in het Regenboogstadion, maar ineens kreeg Suarez veel en veel te veel ruimte. De Argentijn moet je zoiets niet geven en met een fluwelen toets schilderde hij het leer in het hoekje voorbij Bossut.

Ondertussen had Glynor Plet altijd wel rood moeten krijgen voor zijn wilde tackle op Defour. Heel Anderlecht op zijn achterste poten, Messoudi die de bal wild buitentrapte, Defour die bij hem verhaal ging halen. Joeri Van De Velde loste het op met gele kaarten voor Messoudi en... Defour. Plet kreeg gewoon niks.

El Magico deze keer met de assist

Na de rust ging Essevee op zoek naar de gelijkmaker en Proto moest zijn kunsten bovenhalen om Plet daarvan af te houden. De thuisploeg was zeker niet de mindere tegen een Anderlecht dat op de counter speculeerde. En Suarez had wel zijn avondje. De Argentijn kreeg weer heel veel ruimte van de wijkende verdediging. Deze keer leverde hij de perfecte voorzet tussen doelman en verdediging af en Najar dook op in de rug van Skulason om de bal in doel te werken.

De werkdag van Suarez en Najar zat erop. Eventjes getoverd en dan maar rusten voor Dortmund. Cyriac en Acheampong mochten er op komen voor de twee uitblinkers. Anderlecht had zijn schaapjes op het droge tegen een aanvallend onmondig Zulte Waregem. Weinig energie verspild en drie punten binnen. Zulte Waregem klimt nog niet uit het dal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties