Dirk Kuyt houdt er na 104 interlands mee op

Dirk Kuyt houdt er na 104 interlands mee op
Foto: © SC

Dirk Kuyt heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De Nederlandse spits heeft 104 interlands op zijn teller staan, maar is niet langer basisspeler en op 34-jarige leeftijd kan hij het niet meer opbrengen om zich op te laden voor een bankzittersstatuut.

"Ik ben een speler die altijd honderd procent wil geven en door het geringe uitzicht op speeltijd kan ik dat niet meer opbrengen", zegt Kuyt in de Nederlandse pers. "Het was makkelijk geweest om meteen na het succesvolle WK te stoppen. Maar ik voelde me nog zo fit."

Na een gesprek met bondscoach Guus Hiddink maakte hij zijn besluit bekend. "Het waren heel respectvolle gesprekken. Vanaf nu richt ik me volledig op mijn club", aldus de Fenerbahçe-speler. "Als de nood aan de man is en Oranje me nodig heeft, dan zal ik er vanzelfsprekend staan voor de bondscoach, mijn medespelers en de fans." 

Kuijt nam deel aan vijf eindrondes (drie WK's en twee EK's). Hij werd met zijn land tweede tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010 en derde tijdens het WK in Brazilië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties