Waar staan de Belgische ploegen in de BeNe League? Leuke avond om het te laten zien

Waar staan de Belgische ploegen in de BeNe League? Leuke avond om het te laten zien
Foto: © SC

Vanavond staan er weer matchen in de Bene League op stapel. Leider Standard is deze speeldag bye, de vijf andere Belgische teams krijgen een Nederlandse tegenstander tegenover zich. Een ideaal moment om te tonen dat de Belgische ploegen zich niet zomaar laten afslachten in de BeNe League.

Door Aernout Van Lindt

Er is sprake van een verregaande hervorming van de BeNe League volgend seizoen. Eerder was al duidelijk dat er volgend jaar mogelijk amper 10 ploegen in actie zouden mogen komen in de grensoverschrijdende competitie, ondertussen is er vanuit de Nederlandse voetbalbond een duidelijk signaal gekomen.

Zij menen dat enkel Standard profiteert van de huidige situatie tegen de Nederlandse clubs en zouden willen dat het aandeel Nederlandse clubs versus de Vlaamse percentueel wordt opgetrokken. Met 140.000 tegenover 25.000 aangesloten voetbalsters maken ze hun punt hard.

Club en Anderlecht op zoek naar bevestiging

En dus is het aan de Belgische teams om op een avond als vandaag te tonen dat ze wel degelijk wat kunnen. Club Brugge gaat op bezoek bij Heerenveen. Beide teams hebben momenteel zes punten vergaard. Blauw-zwart heeft zich aanvallend versterkt, terwijl de Nederlanders het zonder Miedema moeten doen.

Anderlecht van haar kant heeft al 9 punten weten binnen te halen, inclusief stuntzege tegen Ajax (1-4!). Kunnen de paars-witte vrouwen nu ook PSV/FC Eindhoven afhouden en zo zaken doen in het klassement?

Ook Lierse (op Twente) en Gent (thuis tegen Telstar) willen maar wat graag hun tweede driepunter van het seizoen gaan binnenrijven om de druk op de Nederlandse teams te verhogen.

OHL op zoek naar punten en coach

Ajax komt op bezoek in Leuven. Daar is men op zoek naar een nieuwe coach. "Onbehagen in de speelstersgroep hebben het onderling vertrouwen gestoord en de samenwerking met de verantwoordelijke coach bemoeilijkt. In gezamenlijk overleg daaromtrent donderdagavond is besloten om de samenwerking met hoofdtrainer Mario Cassimon te beëindigen", aldus de club in een persbericht.

Tijd om dus tegen Ajax meteen te schitteren. Coördinator Peter Lembrechts en teammanager Ludo Ceuppens zullen voorlopig de leiding overnemen als coaches.

Het volledige schema van vandaag:

Heerenveen - Club Brugge
OHL - Ajax
Anderlecht - PSV/FC Eindhoven
ADO - PEC Zwolle
Twente - Lierse
AA Gent - Telstar

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties