Reactie Geudens tevreden met punt: "Schitterende seizoensstart"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Geudens tevreden met punt: "Schitterende seizoensstart"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo, de revelatie van het seizoensbegin, hield in het Kuipje een punt thuis tegen AA Gent. De bezoekers drukten door, maar Westerlo hield met tien man toch stand. Kapitein Geudens was achteraf dan ook tevreden.

Sander De Graeve in Westerlo

"We houden hier een goed gevoel aan over. De bedoeling was een punt pakken en dat is gelukt", aldus Geudens die Westerlo toch ook wat kansen op meer zag creëren. "We kregen in het begin twee mooie kansen, maar daarna was het spel voor Gent."

Westerlo kon rekenen op een uitstekende Van Langendonck. Hij hield de pogingen van Kums en Dejaegere uit zijn doel. "We kwamen goed weg bij die kansen voor Kums en later ook Dejaegere. Het kon alle kanten op." Toch hield Westerlo stand, ondanks de rode kaart voor Schuermans.

Tackle op Soumahoro was zeker geen strafschop

"Het was niet makkelijk, maar we konden standhouden." De rode kaart vond hij wel overdreven. "De bal was te ver van zijn voet en ik had een gele kaart verwacht. We zullen de beelden moeten zien en afwachten wat de straf is."

Verder waren er ook twee strafschopsituaties voor Gent. Colemonts floot ze niet. "Die tackle op Soumahoro was zeker geen penalty. Daarna krijgt Annys de bal via zijn eigen voet tegen de hand, maar het schot kwam erg snel dus dat was ook twijfelachtig." Ook aan de overkant was er een strafschopclaim. "Koffi werd geraakt, maar viel te laat."

Geudens onthoudt vooral de goeie start van Westerlo na tien speeldagen. "We hadden 17 punten als doelstelling voor de eerste helft van de competitie. Die hebben we nu al beet. Dat is gewoonweg schitterend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties