Verhaeghe verwijt KBVB gebrek aan integriteit en transparantie

Caroline Tonnelier
| 105 reacties
Verhaeghe verwijt KBVB gebrek aan integriteit en transparantie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Bart Verhaeghe niet te spreken is over de stadionplannen in het kader van Euro 2020, is al langer bekend. De voorzitter van Club Brugge gaat echter verder in zijn kritiek aan het adres van de Voetbalbond.

"Grotesk en nutteloos." Zo noemt de sterke man van blauw-zwart de voorziene constructie in Brussel in Sudinfo. Hij is niet te spreken over de mogelijkheid die Anderlecht zou krijgen om aan een interessante huurprijs gebruik te kunnen maken van het stadion. "Ik zou liever hebben dat men het Koning Boudewijnstadion moderniseert en dat de Memorial Van Damme er kan blijven. Nu biedt men Anderlecht en voordeel tegenover de concurrentie, waardoor die niet meer zal kunnen concurreren."

Hij verwijt de Voetbalbond een gebrek aan integriteit en transparantie in het dossier. "Mijn redenering is simpel. De rol van de federatie is dubbel. Ten eerste: de competities voor profs en amateurs beter organiseren. Ten tweede: zich bezighouden met de nationale ploegen en de trainers opleiden. De KBVB wordt gefinancierd door de clubs. Ze moet transparant en integer zijn. Die twee pijlers zijn nu in het gedrang, omdat sommige bestuurders voor hun eigen carrière werken en niet voor het voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties