Wilmots over Schalke: "Laat ploeg nu niet in de steek, case closed"

Wilmots over Schalke: "Laat ploeg nu niet in de steek, case closed"
Foto: © Photonews

Gisteren bracht Bild aan het licht dat Schalke 04 geprobeerd had Marc Wilmots weg te lokken bij de nationale ploeg. De bondscoach bedankte echter en liet daar vandaag zijn licht nog eens over schijnen.

Aernout Van Lindt in Brussel

Wilmots maakte er niet veel woorden aan vuil. "Ja, Schalke heeft me gecontacteerd en ja,ik heb die aanbieding geweigerd. Natuurlijk was ik gecharmeerd, maar het gebeurt niet."

Trein passeert en je neemt hem of niet

"Veel meer heb ik er niet over te zeggen. Ik ga niet in op de details uit respect voor iedereen. Het verleden interesseert me niet en wat anderen doen of deden ook niet. De trein passeert soms en dan neem je hem of niet. Ik heb hem niet genomen en al de rest blijft tussen Schalke en mij", aldus nog de coach.

Over de reden waarom hij niet is ingegaan op het aanbod van Schalke 04 wou hij wel iets kwijt: "Ik laat een ploeg niet in de steek enkele dagen voor een match tegen Andorra. We moeten vooruit kijken en op onze weg liggen Andorra en Bosnië-Herzegovina. De zaak is rond, case closed."

Kompany: "Aandacht is niet verrassend"

Vincent Kompany begrijpt dat er aandacht is voor de coach: "Dat is niet verrassend. We zijn op twee jaar geweldig gegroeid en dan kom je als coach onder de aandacht. Dit zal dus nog wel gebeuren."

De aanvoerder is wel blij dat Wilmots bondscoach is gebleven: "Natuurlijk zijn we allemaal blij. Dit is goed voor de groep, maar we moeten respect en begrip hebben voor wat voor hem een persoonlijke beslissing was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties