Wilmots zei met pijn in het hart 'nee' tegen Schalke

Wilmots zei met pijn in het hart 'nee' tegen Schalke
Foto: © Photonews

Marc Wilmots kreeg de kans om coach te worden bij Schalke 04. De Duitse club, waar hij jaren actief was en zijn groostste successen beleefde, deed hem maandag een aanbod, maar Wilmots kon het niet maken om net nu de nationale ploeg te verlaten.

Het moet een verscheurende keuze geweest zijn, maar Wilmots is een man van zijn woord. Hij weet heel goed welke storm er over het hoofd van Georges Leekens kwam toen deze de Rode Duivels verliet voor Club Brugge. En aan de vooravond van de interlands tegen Andorra en Bosnië zou het nieuws een zware klap geweest zijn.

Daarom moest Wilmots ook niet te lang twijfelen, maar hij had het moeilijk om 'nee' te zeggen. Bij Schalke 04 is hij immers nog steeds een icoon na zijn jaren als speler. En de club heeft een heel speciale plaats in zijn hart, want hij was er tussen 1996 en 2000 en 2001 en 2003 aan de slag. Vandaag zal de bondscoach waarschijnlijk meer uitleg geven bij zijn beslissing. Schalke vond met Roberto Di Matteo ondertussen al een vrije trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties