Jong België doet het ook uitstekend in EK-kwalificatieronde

De Belgische U19 doen het ook goed in hun kwalificatiecampagne voor het EK 2015 in Griekenland. De jonge Rode Duivels wonnen met 0-4 in Luxemburg.

België domineerde de partij, maar kon pas na veertig minuten scoren. Obbi Oulare, spits van Club Brugge, tekende voor de 0-1. Siebe Schrijvers (Genk) verdubbelde die voorsprong nog voor de rust. In de tweede helft scoorde Schrijvers nog eens vanop de penaltystip en Andy Kawaya (Anderlecht) maakte er 0-4 van.

In dezelfde poule A van de kwalificaties won Engeland met 3-0 van Wit-Rusland. De komende dagen worden speeldag 2 en 3 nog afgewerkt. Zondag spelen onze landgenoten om 16u30 in Differdange tegen Wit-Rusland. Woensdag wacht Engeland om 19u in Beggen. De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde, die in de lente wordt afgewerkt. Aan een zege tegen Wit-Rusland hebben onze landgenoten zondag al genoeg om zich van die kwalificatie te verzekeren.