Rode Duivels verwachten zich aan helse sfeer: "Maar we moeten niet overdrijven, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Rode Duivels verwachten zich aan helse sfeer: "Maar we moeten niet overdrijven, hé"
Foto: © Photonews

Er werd de voorbije dagen een pak gezegd en geschreven over de sfeer in Bosnië-Herzegovina. "Ik verwacht me aan een agressieve sfeer", liet Marc Wilmots eerder deze week nog optekenen. "Al moeten we nu ook niet gaan overdrijven", is de bondscoach er ondertussen gerust op.

Cédric De Volder in Zenica

De hel van het Bilino Polje Stadion is berucht in Bosnië-Herzegovina. Het - naar internationale normen piepkleine - stadion van NK Celik Zenika telt amper 15.000 zitplaatsen, maar de fans zitten quasi op de grasmat. Het tempeltje is dan ook meteen één van de troeven van de nationale ploeg van Bosnië-Herzegovina.

Edin Dzeko en kornuiten hopen namelijk dat de tegenstander onder de indruk zal zijn van de agressieve Oostbloksfeer. "Het zal morgenavond waarschijnlijk warm worden", blijft Marc Wilmots relatief koel onder de omstandigheden. "Maar we moeten niet overdrijven, hé. De sfeer zal onze levens niet veranderen. Bovendien zijn de meesten gewoon om elke week in een stadion met 70.000 fans te spelen."

De Bruyne: "Dezelfde sfeer als in Kroatië en in Servië"

Sommige spelers weten alleszins hoe warm het hier kan worden. De Rode Duivels gingen in 2009 (2-1, nvdr.) nog in dit stadion onderuit. "Maar eigenlijk hebben we daar binnen de groep niet over gepraat", vertelt Kevin De Bruyne. "Ik verwacht me eigenlijk een beetje aan dezelfde sfeer als in Kroatië en Servië. Ik zie alleszins geen problemen. Persoonlijk heb ik zelfs liever dat de tribunes afgeladen vol zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties