De aftrap in de Bundesliga: de eerste conclusies

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
De aftrap in de Bundesliga: de eerste conclusies
Foto: © SC

In de Bundesliga is de competitie intussen zeven speeldagen ver. Het lange seizoen is met andere woorden pas begonnen, maar toch kunnen al een aantal conclusies getrokken worden.

Door Caroline Tonnelier

Bayern op eenzame hoogte

Bayern München lijkt misschien net iets minder onaantastbaar dan de voorbije seizoenen, maar het klassement is alweer duidelijk. De landskampioen heeft nu al vier punten voorsprong op eerste achtervolgers Hoffenheim en Borussia Mönchengladbach. Na een aarzelende start met een acht op twaalf, volgde een negen op negen.

Neuer zo goed als onklopbaar

Manuel Neuer is natuurlijk een fenomeen en het lijkt stilaan zo goed als onmogelijk om hem te kloppen. In de laatste vijf competiewedstrijden incasseerde hij geen enkel doelpunt, waardoor Bayern in die periode een doelpuntensaldo van twaalf goals voor en nul tegen kan voorleggen. In totaal moest Neuer zich dit seizoen nog maar twee keer gewonnen geven in de competitie.

Fans Borussia voorlopig indrukwekkender dan spelers

Bij Borussia Dortmund loopt het voorlopig heel wat minder. Klopp zag met Lewandowski natuurlijk alweer een topspeler naar de grote concurrent vertrekken, maar kampte bovendien met heel wat blessureleed. De mindere start is dus te verklaren, maar de cijfers zijn toch wel heel dramatisch. Na een zes op negen volgde een dramatisch één op twaalf. Dieptepunt was de thuisnederlaag tegen Hamburg, dat daarmee op de zevende speeldag zijn eerste competitiezege pakte. De fans laten hun club echter niet in de steek. De steun van de Borussia-fans is ronduit indrukwekkend te noemen en een voorbeeld voor heel wat collega-supporters!

Het rapport van de Belgen

Ook in de Bundesliga kunnen we van een aantal Belgen genieten. Al geldt dat voorlopig eigenlijk alleen voor Kevin De Bruyne. De Rode Duivel speelt bij momenten de pannen van het dak bij Wolfsburg, al geeft hij zelf aan dat hij nog lang niet aan zijn beste niveau zit. Toch is hij nu al een van de belangrijkste pionnen bij zijn team. Dat belooft dus...

Veel minder vergaat het de Belgen van Borussia Mönchengladbach. Althans, op individueel niveau, want hun ploeg doet het met een gedeelde tweede stek natuurlijk uitstekend. Van Filip Daems is voorlopig geen sprake en Thorgan Hazard moet zich tevreden stellen met een aantal invalsbeurten. In de competitie mocht hij nog maar één keer starten. Voorlopig slaagde hij er nog niet in zijn coach te overtuigen om hem meer speelkansen te geven.

Ook Junior Malanda kende dit seizoen nog weinig succes. De ploegmakker van Kevin De Bruyne viel tot nog toe vooral op door een aantal kolossale missers. Voor Koen Casteels is het dan weer zaak om zich terug te knokken na zijn blessure, die hem van het WK hield. Na het aantrekken van Oliver Baumann wordt het echter geen sinecure om zijn plaats onder de lat opnieuw te veroveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties