Duiveluitdagingen: 0 op 2 voor onze helden

Duiveluitdagingen: 0 op 2 voor onze helden
Foto: © photonews

Een nieuwe campagne, een nieuw geluid. En dus gaven we richting het EK 2016 onze Rode Duivels telkens een opdracht mee. Een heuse Duiveluitdaging. Na twee matchen maken we een eerste balans op: 0 op 2 voor onze Duivels, al zaten ze er twee keer vrij dicht bij.

Andorra: maak 9 doelpunten

Tegen Andorra lukt het (net) niet voor de Rode Duivels om onze eerste Duiveluitdaging tot een goed einde te brengen. Tsjechië had ooit met 8-1 van Andorra gewonnen, dus was onze opdracht duidelijk: maak er negen.

De teller stopte na een leuke pot voetbal uiteindelijk op 2/3 van de opdracht, maar de 6-0 en de manier waarop de Rode Duivels doelpunten bleven zoeken was wel hoopvol.

Bosnië: hou de nul

Tegen Bosnië speelden we in het verleden (voor gisteren dus) al vier keer. Slechts een van die vier ontmoetingen konden we winnend afsluiten. In Zenica verloren we al twee keer (1-0 en 2-1), ook in eigen land slikten we eens een dure 2-4 nederlaag. De enige keer dat we konden winnen was op weg naar het WK 2006, toen we 4-1 wonnen.

Ook toen hielden we dus echter niet de nul, waardoor we na vier duels tegen de Bosniërs met acht tegendoelpunten stonden. Gemiddeld twee dus, en hoog tijd om - met de hulp van clean sheet hero Courtois - eindelijk eens uit te pakken met een nulletje. Een fraaie afwerking van Dzeko besliste er echter anders over. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties