Nainggolan knokt zich bij Rode Duivels: "Hij geeft die stek de komende jaren niet meer af"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Nainggolan knokt zich bij Rode Duivels: "Hij geeft die stek de komende jaren niet meer af"
Foto: © Photonews

Radja Nainggolan werd nog over het hoofd gezien in de WK-selectie, maar de middenvelder van AS Roma bewees tegen Andorra en vooral tegen Bosnië- Herzegovina dat hij zijn plaats heeft bij de Rode Duivels. Hij zal, zoals het verhaal van zijn leven, knokken voor zijn plaats.

Radja Nainggolan is afkomstig uit één van de armste wijken van Antwerpen. Zijn Indonesische vader nam al snel de benen, waardoor mama Nainggolan er helemaal alleen voor stond. "Hij had dan ook die over-mijn-lijkmentaliteit", vertelt Marc Noé in Het Laatste Nieuws. "Ik herinner me nog dat hij werd gezien als een overlever van de Chicagoblokken op Linkeroever."

Nainggolan kiest al snel voor een ander pad. Bij wijlen Germinal Beerschot zijn er minder kansen, dus trekt hij naar Italië. Hij verdient er maandelijks 1.400 euro om zijn moeder te helpen. "Hij had het er nochtans moeilijk", gaat zijn voormalige jeugdtrainer verder. "Radja kreeg er weinig speelgelegenheid en op die koop toe stierf zijn moeder. Ik heb hem toen vaak moeten inpeperen dat hij niet mocht opgeven." 

Het kostte hem bloed, zweet en tranen om zich bij de Rode Duivels te knokken

Ondertussen groeide Nainggolan via Cagliari uit tot sterkhouder op het middenveld van AS Roma. En ook bij de Rode Duivels lijkt het eindelijk te lukken. "Het heeft hem bloed, zweet en tranen gekost", besluit Noé. "Radja gaat die plaats de komende jaren niet meer prijsgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties