Coucke: "Partnership, maar Oostende mag nooit Lille B worden"

Coucke: "Partnership, maar Oostende mag nooit Lille B worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Coucke heeft zijn intrede in de voetbalwereld niet gemist. De zakenman doet het uitstekend met KV Oostende, kocht een aandelenpakket bij Lille OSC en wil Europa veroveren met zijn sportvoedingssupplementenmerk. "Er lopen zelfs onderhandelingen in Engeland, Italië en Spanje."

Marc Coucke werd vorig seizoen voorzitter van KV Oostende. The Kustboys kregen een financiële injectie en de resultaten schoten omhoog. Ondertussen heeft de excentrieke zakenman de smaak te pakken. Ook bij Lille OSC kocht hij zich onlangs in. "Ik bezit momenteel 4,25 procent van de aandelen", aldus Coucke in Sport/Voetbalmagazine. "De kans bestaat dat ik in de toekomst nog meer aandelen zal kopen, maar dat weet ik momenteel nog niet. Ik ben Rijsel nog een beetje aan het besnuffelen."

Toch blijft Oostende prioriteit voor Coucke. Enig probleem: Lille heeft in België een samenwerkingsakkoord met Royal Mouscron Péruwelz. "Ik heb geen masterplan, maar de puzzelstukken zullen uiteindelijk wel allemaal passen. Lille en KVO? Misschien een samenwerking qua jeugdopleiding. Met John Jairo Ruiz loopt er ondertussen ook al een huurling van Lille rond in het Albertpark. Maar Oostende mag nooit Lille B worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties