Esperanza Pelt: "We gaan vol voor eerste periode, ook al is het tegen Beerschot-Wilrijk"

Esperanza Pelt: "We gaan vol voor eerste periode, ook al is het tegen Beerschot-Wilrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Esperanza Pelt mag zich opmaken voor dé wedstrijd van het jaar. Beerschot- Wilrijk komt op bezoek en dat staat garant voor een vol huis. En aangezien de Limburgers eerste staan en Beerschot- Wilrijk tweede, zijn de omstandigheden ideaal.

Beerschot-Wilrijk neemt immers minstens 1200 man mee. "We kunnen een stap zetten naar de eerste periode, dus ik verwacht twee teams die vol voor de winst zullen gaan. We konden als club van geen betere topper dromen op dit moment. Er zal enorm veel volk opdagen in Neerpelt. Dat zijn we hier niet zo gewoon", aldus trainer Patrick Witters

Witters weet dat de gedoodverfde kampioen geen makkelijk klusje wordt. "In vergelijking met hen hebben wij een klein clubje, maar ik denk dat we ons tijdens de seizoensstart enorm hebben laten gelden", is Witters tevreden. "We behaalden negentien punten en een mooi doelsado.We kijken er enorm naar uit om met Beerschot-Wilrijk de strijd voor de eerste periodetitel aan te gaan."

De fusieclub draait goed met negentien punten uit acht wedstrijden. "We zijn in een nieuw project gestapt met Overpelt en Neerpelt die samen kwamen. Dit jaar was de doelstelling die fusie vlot te laten verlopen en als het enigszins kon meedingen naar een periodetitel. We zijn sneller uit de startblokken geschoten dan verwacht. De klik kwam er al in de voorbereiding en het resultaat is er nu."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties