Reactie Anderlecht krijgt tik: "We dachten dat we er waren na donderdag"

Anderlecht krijgt tik: "We dachten dat we er waren na donderdag"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft in oktober geen enkele match kunnen winnen. Twee gelijke spelen en drie nederlagen zijn het magere bilan van de landskampioen. Olivier Deschacht heeft er geen andere uitleg voor dan: "Alles zit momenteel tegen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Deschacht zocht weinig excuses. "Het was geen vrije trap bij de eerste goal en Louis had altijd rood moeten hebben, maar dat wil ik niet als excuus gebruiken", zei Deschacht. "Het was allemaal niet genoeg bij ons. We hebben veel te weinig gecreëerd met het balbezit dat we hadden. We kregen enorm veel vrije trappen en konden enorm veel voorzetten trappen, maar die waren allemaal niet goed genoeg. We hebben er niks uitgehaald."

Het goede spel tegen Arsenal is zo meteen van tafel geveegd. "Daar koop je allemaal niks mee. Het zit allemaal tegen momenteel. We hadden gehoopt te bevestigen, maar het was niet goed genoeg. Vermoeidheid? Nee, daar had het niks mee te maken."

Een gebrek aan ervaring

De eerste tegengoal ligt dan weer zwaar op de maag van zijn trainer en ook de verdediger uit zich voorzichtig om geen beschuldigingen te uiten. "Ik moet de beelden nog zien, maar dat mag uiteraard niet gebeuren. Er stond twee man vrij achteraan. Dat is te wijten aan een gebrek aan ervaring denk ik. Als er iemand vrij staat, moet je bijsluiten, maar die reflex hebben er sommigen nog niet. Met een beetje verstand kunnen we veel oplossen", vond de routinier.

"Dit duel moet voor mij ook altijd op 0-0 eindigen. Wij hadden geen kansen en zij hadden geen kansen. We speelden ook heel offensief. Enkel Proto, Mbemba en ik zijn verdedigend, de andere acht zijn aanvallend ingesteld. Die denken meer aan aanvallen. Dat is geen kritiek hoor. We dachten dat we er waren na Arsenal, maar nu blijkt dat dat nog niet het geval is. We staan weer met de voeten op de grond. We verdienden niet te verliezen, maar beter nu dan in de play-offs", besloot Deschacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties