Brendan Rodgers: "Ik zag de dip van Liverpool aankomen na het vertrek van Luis Suarez"

Jeroen Evens
| 1 reacties
Brendan Rodgers: "Ik zag de dip van Liverpool aankomen na het vertrek van Luis Suarez"
Foto: © SC

Brendan Rodgers, sinds 2012 coach van Liverpool, spreekt in The Mirror over de dip van zijn team: "We verloren een talent van wereldklasse en zo werd er een halt toegeroepen aan de vooruitgang van het team. De ploeg moest opnieuw opgebouwd worden." Zo claimt hij dat het verlies van de Uruguayaan de

“Ik denk dat we konden voorspellen waar we nu zouden staan” gaat de Noord-Ier van start. “De spelers die we binnenhaalden waren geen gevestigde waarden.” Rodgers geeft dus een sneer op de inkomende transfers. “Die beslissingen zijn genomen wetende dat die spelers initieel het niet zo makkelijk zouden hebben, maar zouden uitgroeien tot grote spelers voor de club. Dat is waar we nu staan.”

Rodgers claimt dat hij wist dat The Reds een dip zouden krijgen na de geweldige prestaties de laatste 18 maanden, maar houdt vol dat er weinig keuze was nadat Suarez bekendmaakte dat hij weg wou bij Liverpool. Het geld dat vrijkwam was nodig om een de ploeg stevig te herstructureren. “Het was wat we moesten doen. We konden het seizoen niet aanvangen met dezelfde groep spelers als afgelopen seizoen. Daarbovenop verloren we een topspeler.”

Over de jonge spelers die er de club binnenhaalde vertelt hij: “Het was duidelijk dat sommige spelers een aanpassingsperiode zouden nodig hebben. We kennen hun kwaliteiten, het zal gewoon tijd in beslag nemen om aan te passen.  Als je jonge spelers binnenhaalt, krijg je fouten.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties