Inter verliest van hekkensluiter

Jeroen Evens
| 0 reacties
Inter verliest van hekkensluiter
Foto: © SC

Inter Milan is niet aan zijn beste seizoen bezig, en staat op een teleurstellende negende plaats in het peloton van het klassement. De Nerazzurri gingen vandaag dus ook op zoek naar een welgekomen driepunter in Parma, maar dat was zonder Paolo De Ceglie gerekend.

De eerste helft begon al veelbelovend. Adrea Rispoli zet voor in de rechthoek en vindt Paolo De Ceglie die de bal laag en hard binnenschiet, en zo Parma op voorsprong brengt. Parma ging verder op het gevonden enthousiasme en minuten later ging Acquah twee man voorbij en schoot vanop de rand van de zestien, maar zijn bal ging net naast. Parma zette zich meer in een verdedigende stelling en ging meer rekenen op de counter. Dat gaf meer ruimte voor Inter om in de wedstrijd te komen. Joel Obi kwam dan ook op het kwartier een eerste keer gevaarlijk dreigen met een goede kopbal, maar Mirante redt met een prachtige save. De rest van de eerste helft bleek echter maar matig, met weinige momenten die het publiek konden doen rechtveren.

Na de rust ging Inter door met het controleren van de wedstrijd, maar het was Parma die het eerst gevaarlijk voor de dag kwam. Francesco Lodi creëerde ruimte voor zichzelf aan de rand van de zestien, maar zijn schot gaat naast. Een bedrijvige Kuzmanovic zorgde op het uur bijna voor de gelijkmaker met een verschroeiend schot vanop afstand, maar de bal gaat net over de lat, Parma komt goed weg. 

Een kwartier voor tijd loste Antonio Cassano een vlam vanop de rand van de rechthoek, maar zijn schot werd in eerste instantie geblokkeerd door een verdediger. De Ceglie krijgt de rebound in zijn voeten en liet niet na om de score verder uit te bouwen: 2-0. Inter kwam de klap niet meer te boven, en kreeg bijna nog een derde goal tegen. Ghezzal miste een grote kans en ook Rispoli en opnieuw De Ceglie konden doelman Handanovic niet meer verschalken. Zo speelt Inter voor de tweede keer tegen de hekkensluiter, en verloor deze wedstrijd elke keer.  Parma boekte zijn tweede zege van het seizoen, en komt zo (voorlopig) weg van de laatste plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties