Duchâtelet hakt knoop door: Vukomanovic blijft T1 tot einde seizoen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Duchâtelet hakt knoop door: Vukomanovic blijft T1 tot einde seizoen
Foto: © photonews

Standard is op weg naar Sevilla om er de EL-winnaar van vorig jaar te ontmoeten op speeldag vier van de poulefase. En dat doet het met Ivan Vukomanovic op de bank. Sterker nog: de gewezen T2 blijft tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van de Rouches.

Guy Luzon en Roland Duchâtelet gingen uit elkaar na de supportersrellen tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Ivan Vukomanovic kreeg de scepter in handen, terwijl de sterke man op zoek ging naar een vervanger in Franse regionen.

Maar: de gewezen T2 deed het bijzonder goed in alle facetten. Contact met spelers en pers? Prima. Resultaten? Geweldig: gelijkspelletje tegen EL-winnaar Sevilla en 9 op 9 in de competitie, goed voor een plek in de top-6 zelfs.

Naar analogie met Hasi?

En ook enkele tactische keuzes lijken vruchten af te werpen: de zekerheid van Thuram in doel, de schotkracht van Mpoku door hem meer te laten zwerven en de speelminuten voor De Camargo in plaats van Vinicius: het doet Standard deugd.

Reden genoeg voor Duchâtelet om het nu ook aan te kondigen voor het vertrek naar Spanje: Vukomanovic blijft T1 tot het einde van het seizoen. Daarna zal de situatie worden herbekeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties