'Oude krijger' Simons speelt 300ste match voor Club: "Ik speel elke dag met pijn"

'Oude krijger' Simons speelt 300ste match voor Club: "Ik speel elke dag met pijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons is er eentje van de oude stempel. Middagdutjes, spelen zonder inspuitingen en het occasionele duifje hielpen hem het al 17 jaar vol te houden. Vanavond speelt hij tegen Kopenhagen zijn 300ste wedstrijd voor Club Brugge.

Simons heeft nog nooit met een inspuiting gespeeld. "Als je met een inspuiting kan spelen, kan het zonder ook. Misschien voel je hinder in een aantal bewegingen, maar je voelt tenminste hoe ver je kan gaan", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik speel nochtans elke dag met pijn. Rug, knie, enkels: pijnvrij ben je nooit als je drie wedstrijden per week speelt. Maar meer dan een occasionele pijnstiller neem ik niet. Toegegeven, ik heb een klein hartje als er naalden in de buurt zijn. Bloed trekken, daar heb ik het moeilijk mee. Dan kijk ik weg, anders word ik zo bleek als die muur hier."

Simons leeft als een prof en heeft of had ook bepaalde rituelen. "Ik at, op aanraden van een kinesist, de dag voor of van de match altijd een duifje. Ik ben er pas mee gestopt toen we naar Duitsland verhuisden. Daar was het moeilijk te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties