Update: voorzitter Cercle zet stap opzij, Schotte neemt over

Update: voorzitter Cercle zet stap opzij, Schotte neemt over
Foto: © SC

Paul Vanhaecke is niet langer de voorzitter van de cvba Cercle Brugge. De sterke man heeft zelf besloten een stap opzij te zetten, omdat hij niet in de weg wil staan van de ontwikkeling van de club. Frans Schotte is de nieuwe voorzitter ad-interim.

Vanhaecke reageert zelf op de website van Cercle Brugge duidelijk: “Ik heb steeds gesteld dat ik  bereid was een stap opzij te zetten, indien dit de ontwikkeling van Cercle ten goede kon komen.

"Nu het zo gepercipieerd wordt door sommigen dat mijn voorzitterschap de succesvolle toekomst van Cercle zou hypothekeren, wens ik dit ook te doen.  Ik wil niet de zogenaamde sta-in-de-weg zijn voor de succesvolle toekomst van de Vereniging", aldus de opstappend voorzitter.

Hopelijk snel uit de gevarenzone

“De jongste tijd hoorde ik dat ik een verdere doorgroei van Cercle zou bemoeilijken. Dat vind ik bizar. De oprichting van de cvba was er precies op gericht investeringen in Cercle mogelijk te maken, niet om ze af te remmen."

"Dat is tot op heden nog niet voldoende het geval. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat Cercle zich op het veld herpakt en straks uit de gevarenzone is. Lang leve Cercle", aldus Vanhaecke - die aanblijft als voorzitter van de vzw.

Schotte voorzitter (ad interim)

Cercle Brugge reageert op haar website meteen: "De raad van bestuur van de cvba Cercle Brugge verneemt het ontslag van Paul Vanhaecke als voorzitter. De bestuursleden bedanken Paul voor zijn jarenlange inzet als bestuurder, ondervoorzitter en voorzitter van Cercle Brugge." 

Het wil ook uitdrukkelijk dat Vanhaecke aanblijft als bestuurder binnen de cvba en stelt ondertussen Frans Schotte aan als voorzitter ad interim. "Zijn functie als voorzitter zal definitief worden bevestigd tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties