Cercle bengelt door gebrek aan goals boven de afgrond

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Cercle bengelt door gebrek aan goals boven de afgrond
Foto: © Photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Het seizoen is halfweg. Hoog tijd dus voor een tussentijdse balans. We kijken terug naar onze prognose voor het seizoen en analyseren de kansen voor de tweede seizoenshelft met Eddy Snelders. Cercle vinden we terug op plek 15.

Huidige plek: 15e Prognose: 15e

Bij Cercle Brugge zaten we er boenk op. Voor het seizoen leek het alsof Cercle Brugge amper versterkt was ten opzichte van vorig seizoen. Na vijftien speeldagen blijkt dat te kloppen. Het verlies van Nigeriaans international Michael Uchebo kon, mede door blessures, door Richard Sukuta-Pasu onvoldoende ingevuld worden.

Met een zes op vijftien begon Cercle hoopgevend. De tegenstanders waren immers AA Gent, Racing Genk, Club Brugge, Lokeren en KV Oostende. Enkel van Oostende werd verloren, tegen de drie topclubs haalde de Vereniging een gelijkspel. Lokeren ging zelfs voor de bijl in Jan Breydel.

Daarna ging het bergaf met Cercle. Tegen Charleroi werd nog gewonnen, maar daarna volgden drie nederlagen op een rij. De laatste, tegen rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren, betekende het einde van Lorenzo Staelens als hoofdcoach. Arnar Vidarsson nam over, maar debuteerde met een thuisnederlaag tegen Lierse. Enkel tegen Zulte Waregem werd nog gewonnen. Cercle zit in zwaar weer en mag zich serieus zorgen maken.

Top

Junior Kabananga is de reden waarom Cercle Lierse voorlopig nog achter zich kan houden. De stevige spits zorgde eigenhandig voor de zeges tegen Lokeren en Zulte Waregem. Op Mechelen zorgde hij ook nog voor een onverhoopt punt. Cercle hangt haast volledig af van de ex-speler van Anderlecht voor de goals. Met zes goals scoorde hij meer dan de helft van het totaal aantal groenzwarte goals.

Flop

Het schoentje knelt op twee fronten. Goals scoren en goals vermijden. Twee essentiële ingrediënten om punten te pakken. Met 22 goals tegen zit Cercle in de middenmoot, maar de manier waarop roept vragen op. Veel individuele fouten liggen aan de basis. Met elf gescoorde goals staat Cercle helemaal onderin. Elf goals in vijftien matchen is gewoonweg te weinig.

De mening van Arnar Vidarsson

"Op de positie waar we staan, moeten we geen mooi voetbal spelen. Mooi of lelijk voetbal telt niet, de punten wel. We hebben al punten gepakt die niet verdiend waren (Mechelen), maar we hebben ook al goede matchen gespeeld (Standard) zonder beloning. Voor ons is het duidelijk: elk punt telt, ook in de terugronde", geeft de coach van Cerlce aan.

De kijk van Eddy Snelders

"Cercle zit samen met Lierse en Waasland-Beveren in eenzelfde situatie. Dat eveneens in de bestuurskamer orde op zaken moet gesteld worden, is een extra negatief aspect. Met ook een wegzakkend Moeskroen zijn dat de vier ploegen die in de terugronde naar elkaar zullen kijken en in de rechtstreekse duels punten moeten pakken. Ik denk dat Lierse en Cercle op plaatsen 16 en 15 zullen blijven staan, al heb je die garantie niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties