"De Europese titel is niet onmogelijk voor de Rode Duivels"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
"De Europese titel is niet onmogelijk voor de Rode Duivels"
Foto: © photonews

De Rode Duivels nemen het vanavond op tegen IJsland. Het gaat dan wel maar om een vriendschappelijke interland, maar volgens Hugo Broos wint België beter om met een goed gevoel aan te treden tegen Wales. "Al is het vooral moeilijk om op verplaatsing bij de groepsleider te winnen."

Door Cédric De Volder

IJsland werd enkele jaren geleden nog gezien als een dwergstaat in voetbaltermen, maar de nationale ploeg groeide de voorbije maanden uit tot een hecht blok. Vraag dat maar aan onder meer Turkije en Nederland. "Eigenlijk is het resultaat in zo'n oefenwedstrijd van ondergeschikt belang", vertelt Hugo Broos in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Al is het natuurlijk beter om met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Wales toe te leven."

"Bovendien is de blessurelast voor Marc Wilmots vrij groot", gaat de voormalige international verder. "In dat opzicht zou het een mentale tik kunnen zijn om te verliezen van de IJslanders. De partij van zondag tegen Wales zie ik dan weer als meer dan haalbaar. Vooral in Wales is het voor iedereen een lastige dobber. Ik herinner me nog dat het nationale stadion (Millennium Stadium in Cardiff, nvdr.) imponerend is als het vol zit. Maar goed, België is het eigenlijk aan haar status verplicht om de eerste plaats te pakken in deze groep."

België is het aan haar status verplicht om de eerste plaats te pakken in deze groep

Daar twijfelt ondertussen geen kat meer aan. Meer zelfs: de spelers zelf lieten al meermaals optekenen dat er wordt gedroomd van succes op het EK in Frankrijk. "België is in 2016 zeker één van de kandidaten", besluit Broos. "Maar ook de factor geluk is belangrijk, hé. Op zo'n Europees kampioenschap moet je sowieso voorbij landen als Duitsland, Spanje en Italië. En zeker die twee laatste zullen iets willen tonen na een mislukt EK. De Europese titel is niet onmogelijk, maar België mag niet ontgoocheld zijn als het niet lukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties