Courtois nuanceert harde woorden: "Ik wil zelfs tegen een vierdeprovincialer winnen"

Courtois nuanceert harde woorden: "Ik wil zelfs tegen een vierdeprovincialer winnen"
Foto: © photonews

Thibaut Courtois haalde gisteren na de wedstrijd zwaar uit naar zijn ploeg. Donderdag was hij alweer gekalmeerd en nuanceerde hij zijn uitspraken. Maar dat er het één en ander misliep, kon hij niet meer ontkennen. "Maar ik moet eerst kalmeren voor ik interviews geef", besefte hij.

Johan Walckiers in Neerpede

Courtois was kwaad na de wedstrijd en kon zijn frustraties op die korte tijd niet verbergen. Al wil hij wel onderstrepen dat het niet enkel gericht was op zijn verdediging. "Sommige woorden zijn verkeerd geïnterpreteerd. De laatste tien minuten was het niet goed, maar ik begrijp ook dat men met die match tegen Wales in het hoofd zat en dat men wat minder geconcentreerd werd daardoor. Als ik ze met vier tegen twee zie staan, frustreert me dat wel. Maar ik mag zo snel na de match niet reageren, want het was zo niet bedoeld", aldus Courtois.

Maar je was toch bijzonder hard?

"Als keeper is je goal je huis en dat moet je beschermen. Als je bij een stilstaande fase een man vrij ziet staan als doelman, is dat niet leuk. Daar heb ik ook met de bondscoach over gepraat. Eén minuutje en in alle kalmte."

Voel jij je nu meer de leider bij afwezigheid van Kompany?

"Niet echt. Heel de ploeg moet leider zijn bij afwezigheid van Vincent. Ik kan de aanvallers niet gaan bevelen hé. Ik kan wel mijn verdediging leiden."

Denk je dat je iedereen scherp hebt gezet voor de match van zondag?

"Dat zullen we zondag zien."

Je hebt wel gezegd wat iedereen zag. 

"Kijk, ik wil altijd winnen, ook in een vriendschappelijke match. Zelfs in een wedstrijd tegen een vierdeprovincialer. En alles wat niet negatief. We hadden 12-13 goeie kansen, maakten mooie goals en hadden veel balbezit. Ik zat gewoon nog vol adrenaline. Ik heb ook geleerd dat ik wat moet kalmeren eerst."

Maar je richtte je dus niet enkel op de verdediging?

"Nee, bij balverlies moeten we als collectief verdedigen. Als er iets ontbreekt dan, krijg je het moeilijk. En ik hoor ook bij dat collectief."

Maar je backs stonden wel te hoog?

"Misschien stonden we op een moment met te veel offensieve spelers. Maar dat gaf ook dat we veel balbezit hadden. IJsland profiteerde op de counter en dan was er inderdaad veel ruimte in hun rug. Maar het is goed dat het in een vriendschappelijke match gebeurt. Zo kunnen we corrigeren. Daarvoor dienen die matchen ook. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties