FIFA pleit Rusland en Qatar vrij van corruptie en omkoping

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
FIFA pleit Rusland en Qatar vrij van corruptie en omkoping
Foto: © Photonews

De wereldvoetbalbond kondigde gisteren al aan dat er vanochtend nieuws mocht worden verwacht omtrent de toewijzing van enkele WK's. Iedereen verwachtte een mededeling omtrent de data voor het toernooi in Qatar, maar het werd iets helemaal anders.

De FIFA zuiverde namelijk de namen van Rusland en Qatar als organisatoren voor de WK's van respectievelijk 2018 en 2022. "Er zijn geen aanleidingen om te vermoeden dat er corruptie of omkoping bij de toewijzing van de organisatie betrokken was. We zien dan ook geen reden om beide procedures helemaal over te doen."

En dat is vreemd nieuws. Niemand had verwacht dat de WK's opnieuw zouden worden toegewezen, maar de voorbije maanden werden enkele FIFA-commissarissen (veelal uit Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen, nvdr.) aan de tand gevoeld en zelf geschorst omdat ze hun stem zouden hebben verkocht in de toewijzig van de WK's. De FIFA draait niet alleen met de wind, maar steekt ook beide handen in het vuur.

Nieuw probleem...

Dat terzijde: er volgt natuurlijk een nieuw euvel voor Sepp Blatter en zijn vriendjes. Wanneer moet het WK 2022 plaatsvinden? Iedereen is het er namelijk over eens dat het tijdens de periode juni-juli veel te warm is om te voetballen in Qatar. Extraatje: de oliestaat wordt genoemd om de Afrika Cup in januari 2015 te organiseren. Het kan een generale repetitie betekenen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties