Reactie Wilmots: "Vanden Borre en Vertonghen denken té aanvallend. En dat is een probleem"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Wilmots: "Vanden Borre en Vertonghen denken té aanvallend. En dat is een probleem"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels wonnen gisteren met 3-1 van IJsland, maar onze landgenoten hadden het niet onder de markt tegen de blauwhemden. Ook Marc Wilmots had gezien dat het defensieve compartiment met groeipijnen kampte. "De backs speelden te hoog en het evenwicht was zoek."

Cédric De Volder in Brussel

Door de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen kwam België met een onuitgegeven defensie aan de aftrap tegen IJsland. "Het eerste doelpunt was mijn schuld", sloeg Nicolas Lombaerts alleszins mea culpa. Toby Alderweireld had dan weer gemerkt dat vooral de eerste twintig minuten lastig waren. "Maar daarna hebben Nicolas en ik er de schouders ondergezet." Jan Vertonghen was dan weer van mening dat hij aanvallend zijn steentje goed had bijgedragen...

"Maar we gaven veel te veel kansen weg", sloeg Marc Wilmots de nagel op de kop. "Ik ben niet ontgoocheld in de prestatie van de spelers, maar het evenwicht was zoek. Of ik daar een verklaring voor heb? Onze backs stonden veel te hoog en daardoor was er te veel druk op de centrale pionnen. En op die momenten is overigens duidelijk gebleken dat Axel Witsel een enorm belangrijke schakel is in ons systeem."

Kompany en Van Buyten was zekerheid achteraan

Het is natuurlijk geen verrassing: Jan Vertonghen en Anthony Vanden Borre zijn flankverdedigers die vooral aanvallend denken. "En dat is een probleem met het oog op zondag", erkent de bondscoach. "Maar langs de andere kant: ik speel liever zondag een goede wedstrijd in plaats van vandaag. Of België momenteel op zoek is naar een nieuwe identiteit? Ik ben vooral op zoek naar een evenwicht en naar overwinningen."

"Met Vincent Kompany en Daniel Van Buyten hadden we zekerheid achteraan", besluit Wilmots. "En ik geef toe dat het momenteel nog een beetje zoeken is. Maar gelukkig staat er met Thibaut Courtois sowieso een goede doelman achter de verdediging, hé. We gaan de beelden de komende dagen nog eens herbekijken met de groep om de foutjes eruit te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties