Groep D: Duitsland wint (slechts) met 4-0, Schotland haalt het van Ierland

Jeroen Evens
| 6 reacties
Groep D: Duitsland wint (slechts) met 4-0, Schotland haalt het van Ierland
Foto: © Photonews

Vrijdagavond stonden drie kwalificatiematchen uit groep D op het programma. Polen ging in de vooravond al gemakkelijk winnen in Georgië. Dankzij winst van Duitsland en Schotland is het razend spannend in deze groep.

Duitsland – Gibraltar  4 – 0

De wereldkampioen stond voor deze speeldag met vier punten als voorlaatste genoteerd in zijn groep. Daarom werd er tegen Gibraltar gehoopt op een overtuigende zege om het vertrouwen terug in de groep te krijgen. De eerste helft bracht wat we konden verwachten. De Duitse troepen stormden naar voren en al na 12 minuten was het prijs: Thomas Müller bracht de Mannschaft op voorsprong. Op het halfuur dikte Müller de score aan, en nog voor rust zorgde Götze voor een comforabele positie. Na de koffie leek het vet van de soep voor de Duitsers. De druk was weg, en Gibraltar kon zelfs nog een serieuze kans versieren. Duitsland kon zelf niet meer scoren in de tweede helft, en daarom deed Yogan Santos, invaller bij Gibraltar, zijn duit maar in het zakje met een own goal.

Schotland – Ierland 1 – 0

Als Schotland niet achterop wou hinken in groep D kon het vanavond maar beter winnen van Ierland. Na een uitstekende helft bleef de score toch in evenwicht na 45 minuten. Schotland kwam aanvallend opzetten, dankzij een goede Maloney, maar Fletcher en Mulgrew wrongen de kansen de nek om. In de tweede helft bleven de Schotten de doelpogingen niet verzilveren, totdat uitblinker Maloney een hoekschop kort kwam opvragen, en de bal inspeelde aan Brown. Die gaf de bal met een mooi hakje terug aan Maloney die de bal knap binnenkrulde en daarmee Schotland een verdiende zege bezorgde.

Georgië – Polen 0 – 4

Alles over deze wedstrijd kan je hier lezen

Tussenstand Groep D na 4 speeldagen:

Polen             10
Ierland           7
Duitsland       7
Schotland      7
Georgië          3
Gibraltar        0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties