Groep F: Faröer verrast vriend en vijand, Roemenië nieuwe leider

Jeroen Evens
| 3 reacties
Groep F: Faröer verrast vriend en vijand, Roemenië nieuwe leider
Foto: © SC

Een klap voor het Griekse nationale elftal. In de EK- kwalificatiematch verloor het van de Faröer Eilanden, in eigen huis nog wel. Roemenië pakt de leiding over in dezelfde groep, na winst tegen Noord-Ierland.

Griekenland – Faröer 0 – 1

Een totale rampavond voor de Grieken en hun bondscoach Claudio Ranieri (foto). Het liep een blamage op tegen dwergstaat Faröer. De fans in Piraeus zagen hoe hun ploeg niet kon scoren in de eerste helft, en hoe zelfs een bal van Faröer-aanvoerder Benjaminson de buitenkant van de paal trof. Het rampscenario werd compleet nadat Johan Simun Edmundsson na een dik uur de winnende goal maakte. Panagiotis Kone kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker maar kon niet scoren. Zo droop Ranieri af onder een striemend fluitconcert, en daalt Griekenland in de stand tot de laatste plaats met slechts 1 puntje.

Roemenië – Noord-Ierland 2 – 0

Noord-Ierland stond voor vanavond aan de leiding in groep F, en daarom zou het kleine landje blij zijn mocht het op bezoek bij Roemenië niet verliezen. Het lot zou er echter anders over beslissen. Het was Paul Papp die de Noord-Ieren de eerste nederlaag in hun kwalificatiematchen toediende. Hij kwam tot scoren in zowel de 74ste als 79ste minuut, waardoor Roemenië een belangrijke overwinning pakt en over Noord-Ierland naar de eerste plek springt.

Hongarije – Finland 1 – 0

Hongarije doet het goed in deze groep, en dat bevestigde het vanavond nogmaals. Het Finland van aanvoerder Niklas Moisander (Ajax) werd het slachtoffer. Zoltan Gera zorgde met een late goal voor een verdiende driepunter. Daarmee blijft het spannend in groep F, en doet ook Hongarije nog mee voor een plaatsje op het EK in Frankrijk.

Voorlopige tussenstand groep F na 4 speeldagen

Roemenië                  10
Noord-Ierland             9
Hongarije                    7
Finland                        4
Faröer Eilanden          3
Griekenland                1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties