Volgende week kennen we de effectieve straf van Standard

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Volgende week kennen we de effectieve straf van Standard
Foto: © photonews

Standard kreeg een wedstrijd achter gesloten deuren, een geldboete en een 0-5-nederlaag aangesmeerd na de ongeregeldheden met de fans tijdens de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Volgende week woensdag wordt het beroep van de Luikenaren behandeld.

Nog eventjes terug naar die zondagmiddag: Zulte Waregem was met nog enkele minuten op de klok onderweg naar een 1-2-overwinning op het veld van Standard toen een groepje Luikse fans voor de tweede keer het veld opliep. Bart Vertenten oordeelde dat het genoeg was geweest en floot de wedstrijd af.

De Rouches werden achteraf veroordeeld tot een wedstrijd achter gesloten deuren, een geldboete en een forfaitnederlaag. Standard kon zich dan wel vinden in de nederlaag - voor de duidelijkheid: met de 1-2 - en drie punten voor Zulte Waregem, maar trok naar het Belgisch Arbitrafehof voor de Sport. 

Effectieve straf

Sudpresse laat nu weten dat het BAS woensdag uitspraak zal doen over het dossier. En dat is snel. Normaal gezien heeft het orgaan twee maanden de tijd om de nodige onderzoeksdaden te verrichten. Al lijkt het in deze zaak natuurlijk helder als pompwater...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties