Opgepast: waarschuw uw kinderen voor de factuur van FIFA 15

Opgepast: waarschuw uw kinderen voor de factuur van FIFA 15
Foto: © SC

Een man uit Knokke kreeg een factuur voor 1.350 euro in zijn bus omdat zijn kinderen zonder er kwaad in te zien, spelers aankochten op FIFA 15. Het is immers makkelijk om je ploeg te versterken, maar het kost wel een fikse duit.

"Mijn zonen Louis en Victor spelen het spel online tegen vriendjes”, vertelt vader Didier Elferink in HLN. "We waren ons van geen kwaad bewust tot mijn Mastercard-uittreksel zo’n 65 maal Sony Network vertoonde aan 19,99 euro. Mijn zonen hadden voor 1.350 euro aan spelers gekocht."

Een kredietkaartnummer zit sowieso opgeslagen in het spel bij aankoop. En dus moet je enkel op een knop drukken om een speler aan te kopen. "Eén druk op het kruisje en ze kunnen hun team versterken. Wie geen aankopen doet, kan niet winnen. Als een gamer Ronaldo en Messi in zijn ploeg heeft, begint zijn team automatisch beter te voetballen, los van de kwaliteiten van de speler. Wie niet aankoopt, krijgt te maken met oneerlijke concurrentie: alsof je met Zuienkerke tegen Anderlecht speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties