Voetbalkrant-panel is het eens: "Ons geld staat op Anderlecht"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Voetbalkrant-panel is het eens: "Ons geld staat op Anderlecht"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ze moeten er hun hoofd bijhouden vanavond en lessen trekken uit de wedstrijd tegen Charleroi, maar onze vier analisten voor de Champions League- match tegen Galatasaray zijn het allemaal roerend eens: "Anderlecht gaat winnen."

Ruud Boffin: Hetzelfde doen als in Istanbul

Ruud Boffin is immers niet onder de indruk van de Turkse topploeg. En hij kan het weten, want hij speelde er al tegen en ziet ze sukkelen in de Turkse competitie. "Het is moeilijk te voorspellen, maar ik raad Anderlecht aan hetzelfde te doen als wat ze in Istanbul deden: geduldig blijven, het centrum goed afsluiten en er snedig uitkomen. Ze gaan nog meer onder druk staan en dat zal hun spel niet ten goede komen. Als ik geld moest inzetten, zou dat op Anderlecht zijn", aldus de doelman.

Fuat Capa: Prandelli onder enorme druk

Fuat Capa ziet ook dat Anderlecht in de Champions League zijn beste niveau bovenhaalt. "Anderlecht maakte de voorbije wedstrijden indruk in de Champions League. In mijn ogen krijgt paars-wit woensdag dan ook een uitgelezen kans om Galatasaray uit te schakelen. Laat ons eerlijk zijn: een punt is voor de Brusselaars voldoende, hé. Anderlecht kan dus het geliefkoosde spel spelen."

Bij Galatasaray krijgt coach Prandelli vanavond zijn laatste kans. "Er is het voorbije jaar een pak gebeurd bij de club. Het bestuur verving Fatih Terim (de huidige Turkse bondscoach, nvdr.) door een grote naam, maar Roberto Mancini slaagde er niet in om de titel te pakken. Bovendien staat de huidige coach onder enorme druk."

Paul Van Himst: Anderlecht is in topwedstrijden altijd op de afspraak

Paul Van Himst ziet dan weer een voordeel in de nederlaag tegen Charleroi. Iedereen zal scherp staan voor de wedstrijd tegen Galatasaray, hé. Stel je eens voor dat Anderlecht met 1-5 had gewonnen op Mambourg. Dan was het vertrouwen misschien té groot geweest. Nu hoop ik vooral op een tegenovergesteld effect."

"Het zal zeker en vast geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar Anderlecht zal winnen. De ploeg is tijdens topwedstrijden altijd op de afspraak. Een pronostiekje? Schrijf dan maar een 2-1-overwinning op. Aleksandar Mitrovic en Dennis Praet gaan Anderlecht voorbij Galatasaray trappen."

Filip De Wilde: De teleurstelling zou enorm zijn

Filip De Wilde ziet dan weer één punt waar paars-wit absoluut moet op letten. "Het blijft een constante dat Anderlecht makkelijk goals weggeeft. Dat is een absoluut pijnpunt dat zowel voor de competitie als CL geldt", aldus de man die vandaag bijgebeend wordt door Olivier Deschacht qua Europese wedstrijden.

"Ze verdienen de overwintering door de prestaties die ze leverden. Eigenlijk is de ontgoocheling al wat aanwezig in de ploeg. De tweede plaats zat er door de mindere vorm van Arsenal en Dortmund zeker in. De teleurstelling zal gigantisch zijn als het morgen misloopt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties