Alin Stoica over Praet: "Hij verdient de Gouden Schoen niet"

Jeroen Evens
| 74 reacties
Alin Stoica over Praet: "Hij verdient de Gouden Schoen niet"
Foto: © SC

De 35-jarige Stoica, ex-speler van zowel Club Brugge als Anderlecht, zit momenteel zonder club. Als voorbeschouwing op de topper van zondag had SudInfo een onderhoud met de Roemeen, en daarin schuwt hij de kritiek niet.

Alin Stoica volgt het Belgische voetbal nog steeds op de voet, en vooral de prestaties van zijn ex-ploeg Anderlecht. “In het geheel vind ik spijtig genoeg dat het niveau elk jaar zakt. Het Belgische kampioenschap wordt steeds zwakker en zwakker. Wie zijn de echte vedetten in het kampioenschap nu? Dat kan ik onmogelijk zeggen.”

“Het niveau van de Belgische competitie zakt jaar na jaar” (Alin Stoica)

Stoica laat zich ook uit over de jongelingen in de kern van Anderlecht: “Voor mij is Youri Tielemans het grootste talent. Hij heeft een enorm potentieel, maar hij moet groeien. In mijn tijd kon ik rekenen op spelers als Zetterberg, Scifo of Staelens om mij te omringen, en me het vak te leren. Dat is momenteel niet het geval bij Anderlecht”, haalt de Roemeen aan.

Over Dennis Praet is Stoica niet overtuigd: “Het is een goede speler, maar hij is onvoldoende beslissend. Op zijn leeftijd, kon ik een match beslissen. Dat is bij hem niet het geval.”

Wanneer Stoica wordt gevraagd naar de kansen van Praet om de Gouden Schoen te winnen, stelt hij zich kritisch op. “Hoeveel goals heeft hij gemaakt sinds het begin van de competitie? Nul. En in de Champions League? Eén. Hoeveel selecties heeft hij bij de Rode Duivels? Eén."

"Vind jij dat hij een waardige Gouden Schoen zou zijn?” stelt hij zich de vraag. “Ik niet!”, is hij duidelijk, “Hij moet eerst leren om beslissend te worden en zijn stempel te drukken, vooraleer de Gouden Schoen te winnen en naar het buitenland te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties