Carragher: "Er zou geroteerd moeten worden met Gerrard"

Jeroen Evens
| 2 reacties
Carragher: "Er zou geroteerd moeten worden met Gerrard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Gerrard viert vandaag zijn de zestiende verjaardag van zijn eerste wedstrijd voor Liverpool. Tegen Stoke City zal Liverpool proberen om (nog maar) zijn vijfde overwinning van het seizoen te grijpen. Jamie Carragher reageert op de kritiek die Gerrard de laatste weken te slikken kreeg.

  • Gerrard wordt dit seizoen vaak bekritiseerd
  • Hij haalt niet dezelfde vorm als vorig seizoen
  • ‘Stevie G’ viert zijn 16e jaargang als speler bij Liverpool

Hoewel Steven Gerrard regelmatig kritiek te horen kreeg dit seizoen, vaak geïnspireerd door de mindere vorm van het hele team,  prijst Jamie Carragher (ex-ploeggenoot bij Liverpool) de kwaliteiten van Gerrard: “Als Liverpool nu een finale zou moeten spelen, zou Steven de eerste zijn die ik op het wedstrijdblad zou schrijven” schrijft hij in een column voor The Daily Mail.

“Moest Liverpool een penalty of een vrije trap krijgen in een gevaarlijke zone, is Steven de enige persoon van wie ik wil dat hij die gaat trappen” vertelt Carragher. “Hij is ook de persoon die ik zou kiezen voor een beslissende pass te geven.”

Na een uitstekend seizoen vorig jaar (herinner u de samenwerking met Suarez), haalt Gerrard dit seizoen niet meer dezelfde vorm.  “Hij komt gewoon niet meer  zo vaak in dezelfde gevaarlijke posities als hij vorig jaar deed”, verklaart Carragher. “Ook de rol van Luis Suarez (nu bij Barcelona, nvdr) en Daniel Sturridge (geblesseerd, nvdr) mogen we niet onderschatten. Zij creëerden de afspeelmogelijkheden.”

Gezien zijn 34-jarige leeftijd staat er een houdbaarheidsdatum op Gerrard, en die komt dichterbij. “Rodgers moet hem nu en dan op de bank zetten voor zijn eigen goed. Twijfel niet aan de capaciteiten van Gerrard om zijn ploeg vooruit te helpen, maar onderschat ook niet dat hij hulp nodig heeft. Dat is wat er gebeurt bij Frank Lampard bij Manchester City. Hij wordt omringd door wereldspelers, hij wordt slim gebruikt (Lampard speelt regelmatig als invaller, nvdr), en zijn reputatie groeit nog steeds.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties