Zegereeks Maldegem afgebroken bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Zegereeks Maldegem afgebroken bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een collectief en fysiek sterk Rapide is er in geslaagd het perfecte parcours van Maldegem in de 2de periode een halt toe te roepen. De bezoekers hadden voor de rust het meeste balbezit maar na de pauze nam de thuisploeg de bovenhand.

Nils Van Delmzorgde voor het eerste gevaar met een knal die een metertje naast verdween (4’). Maldegem drukte gegroepeerd maar kon pas na het kwartier echt dreigen. Kenneth Leemans had een voetveeg nodig op een poging van Armin Djedovic (19’). Rapide reageerde met een kopbal van Jeremy Bossekota (23’) en een schot van Mohamed Dahmany (25’) maar Jeffrey De Vlieger was bij de pinken. Veel middenveldspel zorgde voor weinig kansen al kopte Djedovic een voorzet van Jelle Cherlet nipt over (40’).

Maldegem kwam het beste uit de kleedkamers en Leemans was attent op een vrije trap van Thomas Troch (48’). Net voor het uur had De Vlieger een knappe zweefsprong in huis om een knal van Maarten Cooreman uit de kruising te halen. Toen Nico Vanderhaegen een voorzet op het hoofd van Yannick Van Impe schilderde mochten de lokalen juichen (69’). De bezoekers reageerden via Cherlet die echter de goede richting miste (78’). Aan de overzijde werd de spurtende Joachim De Block gehinderd bij het afdrukken en ook zijn schot vloog naast (79’). Olivier Verdeyen kruiste de bal naar Nico Vanderhaegen die knap naar binnen sneed en het leder in de verste hoek dropte (82’). Rapide ging door op zijn elan en De Vlieger moest plat op een schot van Cooreman (87’). De bezoekers stuurden nu alles naar voor maar Djedovic kreeg het leder van dichtbij onvoldoende onder controle (91’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Laarne-Kalken en Maldegem krijgt Lovendegem over de vloer.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Van der Heyden, Verdeyen, Van Nijvel (46’ Cooreman), Putteman, Bossekota, Van Delm (68’ De Block), Vanderhaegen, Van Impe (92’ Wauters).

SK Maldegem: De Vlieger, Mirvic, Declerck, Baert, Bulens (83’ Goeminne), Gheysen (73’ Missiaen), Calsijn, Djedovic, Troch, Cherlet, Twum (66’ Verstraete).

Doelpunten:69’ Van Impe 1-0, 82’ Vanderhaegen 2-0

Kaarten: geel: 27’ Djedovic, 32’ Putteman, 49’ Gheysen, 59’ Vanderhaegen, 60’ Cherlet, 65’ De Visscher, 90’ Bossekota. Scheidsrechter: Bart Tuytschaever

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties