Vrouw Thomas Buffel herstelt van darmkanker: "Met deze ziekte weet je de eerste 5 jaar nooit"

Vrouw Thomas Buffel herstelt van darmkanker: "Met deze ziekte weet je de eerste 5 jaar nooit"
Foto: © photonews

Thomas Buffel beleefde niet alleen sportief een moeilijk jaar. Ook op privévlak ging de flankspeler van Racing Genk door een hel.

Na de bevalling van hun tweeling Fausto en Maceo werd zijn vrouw Stephanie De Buysser (37) ernstig ziek. "Steph ging zo hard achteruit dat ze na een kijkoperatie opnieuw werd geopereerd. Toen ontdekten ze een perforatie van de dunne darm", legt Buffel uit in Het Nieuwsblad.

"Toen dat probleem onder controle was, viel haar dikke darm stil en belandde ze vier weken op intensieve." Stephanie kon weken geen stoelgang meer maken, viel op enkele maanden tijd tien kilo af en kreeg uiteindelijk een stoma.

Geen sprake van genezing als ze niet alles wegnamen

In mei werd duidelijk dat ze een tumor in haar dikke darm had: darmkanker. "De dokter stelde ons na de operatie gerust", aldus Buffel. "Er waren geen uitzaaiingen, er was niks abnormaals meer in het bloed te zien. Wel zou Stephanie preventief chemo moeten nemen."

Toch sloeg het noodlot nog eens toe. Uit een nieuwe scan bleek dat de darmkanker weer was uitgezaaid. Een nieuwe acht uur durende operatie was het gevolg. "Als we niet alles kunnen wegnemen, kan van een genezing helaas geen sprake zijn", klonk het harde vonnis van de dokter.

De komende tijd blijft het bang afwachten of Stephanie voorgoed genezen is. "Dat weet je met deze ziekte de eerste vijf jaar nooit", besluit ze eerlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties