Reactie Preud'homme ziet hét: "Dat is de kracht van Club Brugge"

Preud'homme ziet hét: "Dat is de kracht van Club Brugge"
Foto: © Photonews

Club Brugge sprong vanavond met de hakken over de sloot. De kwalificatie was dan wel nooit in gevaar, maar het duurde tot de slotminuten vooraleer Lior Refaelov de groepswinst veilig stelde. "Zoals zo vaak heeft de brede kern het verschil gemaakt", aldus Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

De rotatiepolitiek van Michel Preud'homme kostte Club Brugge bijna de groepswinst. De Luikenaar koos voor onder anderen Nikola Storm, Fernando Menegazzo en Sander Coopman om enkele sterkhouders rust te gunnen. Al zag de veldheer het zelf helemaal anders.

"Zoals zo vaak heeft onze brede kern het verschil gemaakt", aldus Preud'homme. "Het is een luxe om in de slotfase nog frisse spelers in te brengen. Dat is de kracht van Club Brugge. Het is nu eenmaal zo dat ik spelers moest laten rusten. Anders is het onmogelijk om competitief te blijven op alle fronten."

Positief dat we telkens de juiste keuzes hebben gemaakt om jongens te laten rusten

De West-Vlamingen haspelden dit seizoen (voorrondes inbegrepen, nvdr.) al tien Europese wedstrijden af en blijft ongeslagen. "Ook in de beginfase hebben we enkele goede wedstrijden gespeeld, maar ik zie inderdaad progressie. Bovendien is het positief dat we telkens de juiste keuzes hebben gemaakt om jongens te laten rusten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties