Zeldzame kritiek op icoon: "Cruijff is een 'hijo de puta'"

Zeldzame kritiek op icoon: "Cruijff is een 'hijo de puta'"
Foto: © SC

Wie kan er nu iets tegen Johan Cruijff hebben? De man was een geniale voetballer, haalde met Barcelona successen en is een geweldig analist. Toch heeft één van zijn ex-spelers niets dan kritiek op het Nederlandse icoon.

Julio Alberto werd naar Barcelona gehaald door Cruijff, maar kon blijkbaar niet door één deur met hem. "Cruijff heeft een fucked up karakter, ik vond hem een hijo de puta", aldus de 56-jarige Alberto aan de Kroatische krant Jutarnji List.

"In de aanloop naar de wedstrijd om de Supercup tegen AC Milan fluisterde hij de hele week lieve woordjes in mijn oor. 'Julio, jij gaat spelen, jij bent mijn beste en meest betrouwbare man', zei Cruijff dan. In de kleedkamer stond ik vervolgens niet op het bord. Ik zat niet eens op de bank."

Ik wou hem een slag verkopen

"Ik sprong op en schold hem de huid vol. 'Klootzak', riep ik. Het scheelde weinig of ik had hem een klap verkocht. Cruijff kon daar niet tegen en was net zo agressief als ik. We voelden ons gevangenen, maar aan de andere kant werkte het wel. Cruijff regeerde met ijzeren hand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties